Tientallen wijnen proeven: het is net-werk…

Een regelrechte dwarsdoorsnede van het topsegment horeca in Nederland. Chefs, Sommeliers, Maîtres en Chefs de Rang. Ook WijnContact nipt graag een glaasje mee op de belangrijkste wijnbeurs van ons land.

Het voelt niet als werk. Het is meer een uitje. Naast de grote Bier & Bitterballenbeurs ‘Horecava’ is er de ‘Wine Professional’: aparte ruimte, tapijtje erin, luxe stands: alles voor de wijnsnobs.

Maar ja; dit is wel dé gelegenheid om partners (en nieuwe wijnen) te vinden voor WijnContact. Dus moet er ook geproefd en gewerkt worden.

Het levert interessante ontmoetingen op. Die ene artisanale wijnmaker uit de Noordelijke Rhône (Ampuis). Met mijn schamele Franse taal voer ik ik een gesprek over steile hellingen, huidige regels voor Appellations Controlée. Hij maakt met zijn eigenwijze karakter een fantastische wijn van Pinot Noir druiven. In een gebied dat door Syrah druiven gedomineerd wordt.

Tenslotte ontmoet ik een wijnmaker uit de Franse Languedoc-Rousillon. In het voorbij gaan zag ik het ineens: dit was de producent die mijn Kerstarrangement met Tarbot en Ossenstaart heeft kunnen combineren! Met een geweldige houtgelagerde Roussanne & Marsanne.

En op de valreep… op het moment dat na al die wijnen mijn tong verlangt naar een wasmachine op 60 graden, kom je in aanraking met een verbluffende serie van Zuid-Afrikaanse wijnen met elk een bijzonder verhaal. Kleine wijnmakers met het hart op de juiste plaats. Helemaal in stijl met de nieuwe koers van WijnContact.

Eén ding is zeker: binnenkort zijn er nieuwe wijnen bij WijnContact te verwachten!